Ο 10λογος της σωστής υδραυλικής και αποχετευτικής εγκατάστασης

, , No Comments
Για να θεωρείται επιτυχημένη και άρτια μια υδραυλική εγκατάσταση θα πρέπει τα υλικά και οι εργασίες να συνδυάζονται έτσι ώστε να μας παρέχουν τα ακόλουθα:

  1. Ασφάλεια και άνεση χώρου. Όλες οι συνδέσεις δηλαδή να έχουν τις σωστές αποστάσεις μεταξύ τους και ν’ αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου.
  2. Λειτουργικότητα του δικτύου. Συχνό φαινόμενο, ιδίως σε παλαιότερες κατασκευές είναι να πέφτει η πίεση του νερού σε μια παροχή, όταν παράλληλα χρησιμοποιείται και μια δεύτερη.
  3. Υγιεινή και προστασία. Το αποχετευτικό σύστημα πρέπει να είναι εκ διαμέτρου ξεχωριστό από το σύστημα ύδρευσης και σε καμιά περίπτωση αυτά τα δύο δεν πρέπει να συνδυάζονται.
  4. Αντοχή στον χρόνο, τις αλλαγές της θερμοκρασίας και τις διακυμάνσεις της πίεσης. Οι εξωτερικοί σωλήνες καθώς κι οι σωληνώσεις που μεταφέρουν ζεστό νερό θα πρέπει να είναι κατάλληλα μονωμένες.
  5. Δυνατότητα μελλοντικών επεκτάσεων ή μετατροπών του δικτύου. Για παράδειγμα τοποθέτηση αναμονών για αυτόματο πότισμα, πισίνα κτλ. 
  6. Ευκολία στην συντήρηση και στην επισκεψιμότητα του δικτύου. Κάθε παροχή πρέπει να έχει ξεχωριστό διακόπτη, για την απομόνωση σε περίπτωση βλάβης. Επίσης, οι πίνακες ελέγχου, ρολόγια, collectors κτλ., πρέπει να είναι εύκαλα προσβάσιμα ανά πάσα ώρα και στιγμή.
  7. Δίκτυο φιλικό προς το περιβάλλον. Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση υλικών τα οποία δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. 
  8. Αυτονομία στη διαχείριση. Αν υπάρχουν παραπάνω από ένα διαμερίσματα, κατοικίες ή όροφοι, πρέπει να έχουν ξεχωριστούς διακόπτες, πίνακες διανομής, ρολόγια κτλ.
  9. Απαλοιφή θορύβων. Δεν είναι λίγες οι φορές, ιδιαίτερα σε κτίσματα παλαιότερα, που ανοίγοντας κάποια μπαταρία, ένας έντονος θόρυβος διαχέεται σε όλο το σπίτι.
  10. Καλαίσθητη τοποθέτηση των υδρορροών έτσι ώστε να δίνει ένα όμορφο τελικό αποτέλεσμα.

Εμείς στην INSPIRATION HOME, έχοντας  συνεργάτες υδραυλικούς άξιους και με πολυετή πείρα στην μελέτη και εφαρμογή υδραυλικών και αποχετευτικών εγκαταστάσεων, μπορούμε να αναλάβουμε και την δική σου δουλειά, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και απαιτήσεις που έχει ο δικός σου χώρος.

Κλείσε ραντεβού μαζί μας στα: 213 0067542 και 6938 919396

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου